Kyckling med avokadopesto och pasta
Riktigt god mumsig middag åt vi idag, ett recept jag hittade i senaste Vi Föräldrar, men eftersom jag gillar lite extra smak i mat så har jag ökat på ingredienserna 😉
400g valfri pasta
400g kycklingfilé eller quornbitar
2-3 vitlöksklyftor
2 msk soja
Ca 40 g babyspenat (färsk)
1 granatäpple
Pesto:
2 dl gröna ärtor (tinade)
1 avokado
1/2 dl solroskärnor
50 g parmesanost
1 vitlöksklyfta
4 msk olivolja
1. Koka pastan.
2. Om kyckling, skär i mindre bitar. Finhacka vitlöken. Stek kyckling/quorn och vitlök ihop i några minuter. Tillsätt soja.
3. Blanda kyckling/quornbitar, spenat och pasta. Strö över granatäppelkärnor.
4. Mixa ärtor, avokado, solroskärnor, parmesanost, vitlök och olja. Servera till kyckling/quornpastan.
400g kycklingfilé eller quornbitar
2-3 vitlöksklyftor
2 msk soja
Ca 40 g babyspenat (färsk)
1 granatäpple
Pesto:
2 dl gröna ärtor (tinade)
1 avokado
1/2 dl solroskärnor
50 g parmesanost
1 vitlöksklyfta
4 msk olivolja
1. Koka pastan.
2. Om kyckling, skär i mindre bitar. Finhacka vitlöken. Stek kyckling/quorn och vitlök ihop i några minuter. Tillsätt soja.
3. Blanda kyckling/quornbitar, spenat och pasta. Strö över granatäppelkärnor.
4. Mixa ärtor, avokado, solroskärnor, parmesanost, vitlök och olja. Servera till kyckling/quornpastan.